Csíkos zebra minta, omlós keksz, selymes vaníliakrém, dió ropogás – sütő nélkül, hűtőben összeáll, ünnepi mégis gyors! Klasszikus keksz vagy csokis, vegyes rétegek – ízlés szerint. 4 óra összes (30 perc aktív), 8 szelet. Próbáld ki: ma este kezdd – motivál a lenyűgöző látvány, a krémes falatok, a sütőmentes desszertvarázs!
Hozzávalók – egyszerű, boltban kapható, krém + rétegek
- Tojás: 3 db
- Cukor: 170 g
- Vaníliás cukor: 10 g
- Liszt: 2 evőkanál
- Kukoricakeményítő: 1 evőkanál
- Tej: 800 ml
- Vaj: 100 g (lágy)
- Keksz: 550 g (sima/csokis/vegyes)
- Dió: 120 g (darált) Próbáld ki: dupla csokis keksz – motivál a intenzív íz!
Tojás + cukor (normál+vaníliás) + liszt + keményítő lábasba – habverővel sima. Kis tűz, kevés tej – keverés, 2 perc. Még tej – 2 perc. Maradék tej – folyamatos keverés, sűrűsödés (5-7 perc). Tűz off, vaj bele – teljes olvadás. Tálba, fóliával kontakt (bőr stop) – hűlés. Próbáld ki: robotgép habverő – motivál a buborékmentes krém!
2. Rétegezés – forma, krém-keksz-krém, csíkos minta
Forma (20-22 cm, kibélelve fóliával). Első réteg: krém (kanál hátával sima). Keksz sor (egész/tört, illeszkedve). Krém rá. Ismétlés: krém-keksz-krém – utolsó krém. Csíkos: csokis+vila keksz váltva. Óvatosan nyomkod – krém átjár. Próbáld ki: szív forma – motivál a romantikus zebra!
Dió darálás – egyenletes szórás tetejére. Fólia fedés – szagvédelem. Hűtő: min 3 óra, ideális éjszaka – krém szilárdul, keksz puhul. Próbáld ki: kakaó szórás extra – motivál a profi látvány!
Variációk + tippek – csokis krém, gyümölcs, gyorsítás
Csokis krém: 50 g kakaó + krémbe. Gyümölcs réteg: banán/epres szeletek keksz közt. Gyors: készen vett vaníliapuding (por+tej). Keksz mártás tejben: puhább. Szeletelés: meleg kés – tiszta vonalak. Próbáld ki: mogyoró helyett mandula – motivál a egyedi íz!
A zebra torta kész: próbáld ki a rétegezést, motiválódj a csíkos csodára – állítsd ma, szeleteld holnap! Sütésmentes, krémes, ünnepi – desszertkirály!