Tejszínhab mikser nélkül: 3 perc rázás egy befőttesüvegben, és kész a tökéletes krém

2 perc olvasás

Elfelejtetted feltölteni a robotgépet, vagy egyszerűen nincs otthon miksered? Nem baj. A világ legjobb tejszínhabja egy tiszta befőttesüvegben születik – 2-4 perc intenzív rázással, és olyan állaga lesz, mint a profi cukrászdákban.

A titok lépésről lépésre

Válassz minimum 33%-os tejszínt (30%-os is megy, de lassabb és kevésbé biztos). Tedd a hűtőbe legalább 2-3 órára, az üveget is hűtsd ki – minél hidegebb minden, annál gyorsabban habosodik.

Öntsd a hideg tejszínt egy tiszta, száraz befőttesüvegbe úgy, hogy maximum a harmadáig vagy feléig érjen (a habosodásnál kb. háromszorosa lesz a térfogata).

Ha édes habot akarsz, most szórj bele 1-2 evőkanál porcukrot és egy csipet vaníliát. (15-20%-os tejszínhez csepegtess pár csepp citromlevet vagy szórj bele egy tasak habfixálót – különben nem lesz igazán kemény.)

Zárd rá szorosan a tetejét, és kezdj el őrülten rázni, mintha koktélt kevernél. Először lötyögni fog, aztán 1-2 perc után sűrűsödni kezd, és hirtelen „megáll” a hang – ez a jel, hogy kész. 33%-os tejszínnél 2-4 perc alatt elérheted a lágy és a kemény csúcsokat is.

Tipp a tökéletes állaghoz

  • Ha túl sokat rázz, vaj lesz belőle – ezért 2 perc után nézd meg, hol tart.
  • Ha mégis továbbmennél, ne dobd ki: sózd meg és kend kenyérre – házi vajad lett.

3 perc kézi munka, nulla mosogatnivaló, és a torta, a forró csoki vagy a gyümölcssaláta koronája kész. A nagymama is így csinálta – és most már te is tudod, miért nem kellett neki mikser.

Oszd meg ezt a cikket
A nevem Dóra Farkas, budapesti újságíró vagyok. Több mint tíz éve írok a modern életről, a kultúráról, a fenntarthatóságról és inspiráló történetekről. Célom, hogy a tényeket, az érzelmeket és a gyakorlati tanácsokat összekapcsolva segítsek tudatosabb és harmonikusabb életet élni.
Hozzászólás írása

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exit mobile version