Eleged van a puha, szottyadt édesburgonya-sütikből? Ez a recept kívül aranybarna, belül krémes, tökéletesen ropogós hasábokat ad – 40 perc alatt, és az utolsó darabig el fog tűni a tálról.
Elkészítési idő: 40 perc • Aktív idő: 15 perc • 2-3 adag
Hozzávalók
2 nagyobb édesburgonya (kb. 600-700 g) 3 evőkanál olívaolaj vagy napraforgóolaj 1 teáskanál füstölt paprika 1 teáskanál szárított fokhagyma ½ teáskanál őrölt chili vagy cayenne (elhagyható) 1 teáskanál só frissen őrölt bors
A mártogatós
200 g sűrű görög joghurt vagy tejföl 50 g kéksajt (gorgonzola, roquefort vagy márványsajt)
Elkészítés
- Melegítsd a sütőt 220 °C-ra légkeverésen (ha van grill funkció, azt is kapcsold be).
- Az édesburgonyát hámozd meg (vagy csak mosd meg, ha vékony a héja), és vágd egyforma, ujjnyi vastag hasábokra.
- Egy nagy tálban keverd össze az olajat, a sót és az összes fűszert. Dobd rá a hasábokat, és kézzel jól forgasd össze, hogy mindenhol befedje a fűszeres olaj.
- Sütőpapíros tepsire rakd ki egy rétegben, ne érjenek össze.
- Süsd 20-25 percig a sütő középső vagy felső rácsán. 15 perc után egyszer fordítsd meg őket. Az utolsó pár percben a grill is segíthet a tökéletes ropogós héjért.
- Amíg sül, a mártogatós: villával törd össze a kéksajtot, és keverd krémesre a joghurttal.
Kész.
Ropogós, füstös-fűszeres külsejű, krémesen édes belül – a selymes, sós kéksajtos mártogatóssal együtt olyan, hogy képtelenség abbahagyni. Tökéletes filmhez, burgerhez vagy csak úgy, magában.

Elkészítés