Képzeld el: krémes, habos kávéfelhő tejben – pandémia sláger újjászületett, otthon 10 perc alatt! Instant kávé, cukor, víz – varázslatos musz, frissítő iced latte. Próbáld ki: ma reggel, motivál a kávézó-élmény otthon, függőséget okozó habbal!
Elkészítési idő: 10 perc 1 adagra:
- Instant kávé: 3 tk
- Cukor: 3 tk
- Meleg víz: 3-5 tk
- Tej (normál/alt): 200 ml
- Jég: pár kocka
Lépések: egyszerű, mint a habverés
- Keverd: kávé + cukor + 3 tk meleg víz. Keverd, oldódjon – ha kell, +1-2 tk víz (ne sok, különben híg!).
- Habverés: kézi habverővel/mixerrel – világosodik, sűrűsödik, musz lesz (3-5 perc mixerrel, 5-10 kézzel).
- Összerakás: átlátszó pohárba jég, tej, felül musz.
- Tálalás: szívószállal kevergetve – hab oldódik, krémes! Próbáld ki: mixerrel ma – motivál a profi hab!
Eredmény: varázslat elérhető alapanyagokból
Mindenkinek van kávé+cukor – ismételd bárki! Mixer gyors, de habverő is megy: lassan, türelemmel nő a hab. Átlátszó pohár kötelező: látvány, ahogy felhő olvad! Jég tartja hidegen, szívószál keveri – frissítő nyári ital. Variációk: cukormentes (édesítő), vegán tej, csoki porral. Próbáld ki: fotózd TikTokra – motivál a vírusos siker!
A dalgona nem csak trend: próbáld ki a receptet, motiválódj a habos kávéra, és kávézz stílusosan! Ma keverd, a felhő vár!

