Képzeld el: a csirkemell omlós, mint a vaj, a zöldségek átadták neki az összes édes levüket, a szósz pedig olyan mély és fűszeres, hogy kanállal ennéd. És mindez egyetlen serpenyőben, szinte olaj nélkül, mégis olyan, mintha egy jó olasz trattoriában ülnél.
Miért ez a recept vált mindenki kedvencévé?
Mert könnyű, mégis laktató. Mert tele van színnel, rosttal és fehérjével, mégis alig 300-350 kalória egy tányérral. Mert télen átmelegít, nyáron frissít, és soha, de soha nem lesz belőle száraz hús.
Az illat, ami már a vágódeszkánál elvarázsol
A csirkemellet kockázd fel kényelmes falatnyi darabokra, sózd, borsozd, és egy forró serpenyőben pirítsd körbe pár perc alatt, hogy arany kérget kapjon. Ezalatt a konyha megtelik azzal a semmihez sem hasonlítható pirult csirke illattal.
Azonnal jöhet a vöröshagyma és a fokhagyma – hadd karamellizálódjanak egy kicsit. Ezután érkeznek a zöldségek: répa félholdjai, cukkini kockák, esetleg paprika vagy brokkoli, amit éppen találtál a hűtőben. Keverd össze, hogy átvegyék a hús ízét, és máris öntheted rá a passzírozott paradicsomot.
A fűszerek, amiktől szerelem lesz az első falatra
Füstölt paprika, oregánó, egy csipet chili, ha szereted az izgalmat. Fedő alatt, lassú tűzön 12-15 perc, és kész a csoda: a hús puha, a szósz selymes, a zöldségek még roppannak egy kicsit.
Tálalás, ahogy a szíved diktálja
Frissen főtt basmati rizzsel, hogy magába szívja a szószt. Vagy quinoa, bulgur, kuszkusz. Vagy egyszerűen csak egy nagy tál zöld salátával, ha tényleg könnyű vacsorát szeretnél. Aki pedig krémesebbre vágyik, a legvégén keverjen bele egy-két kanál görög joghurtot – mennyei.
Titok, amit csak a profik ismernek
Ha tapadásmentes serpenyőt használsz, akár egy csepp olaj nélkül is elkészül. Ha van maradék zöldséged, nyugodtan dobd bele, ez a recept mindent elbír. És ha egyszerre dupla adagot készítesz, másnap ebédre csak fel kell melegíteni, még finomabb lesz.
25 perc, egy serpenyő, nulla macera, és kész az az étel, amitől mindenki azt kérdezi: „ezt tényleg te csináltad?”
Jó étvágyat, és élvezd azt a boldog sóhajt, amikor az utolsó falat is elfogyott.

