Csirkemell zöldségekkel: 25 perc alatt kész a leglágyabb, legízletesebb vacsora, amit valaha ettél

2 perc olvasás

Képzeld el: a csirkemell omlós, mint a vaj, a zöldségek átadták neki az összes édes levüket, a szósz pedig olyan mély és fűszeres, hogy kanállal ennéd. És mindez egyetlen serpenyőben, szinte olaj nélkül, mégis olyan, mintha egy jó olasz trattoriában ülnél.

Miért ez a recept vált mindenki kedvencévé?

Mert könnyű, mégis laktató. Mert tele van színnel, rosttal és fehérjével, mégis alig 300-350 kalória egy tányérral. Mert télen átmelegít, nyáron frissít, és soha, de soha nem lesz belőle száraz hús.

Az illat, ami már a vágódeszkánál elvarázsol

A csirkemellet kockázd fel kényelmes falatnyi darabokra, sózd, borsozd, és egy forró serpenyőben pirítsd körbe pár perc alatt, hogy arany kérget kapjon. Ezalatt a konyha megtelik azzal a semmihez sem hasonlítható pirult csirke illattal.

Azonnal jöhet a vöröshagyma és a fokhagyma – hadd karamellizálódjanak egy kicsit. Ezután érkeznek a zöldségek: répa félholdjai, cukkini kockák, esetleg paprika vagy brokkoli, amit éppen találtál a hűtőben. Keverd össze, hogy átvegyék a hús ízét, és máris öntheted rá a passzírozott paradicsomot.

Csirkemell zöldségekkel: 25 perc alatt kész a leglágyabb, legízletesebb vacsora, amit valaha ettélA fűszerek, amiktől szerelem lesz az első falatra

Füstölt paprika, oregánó, egy csipet chili, ha szereted az izgalmat. Fedő alatt, lassú tűzön 12-15 perc, és kész a csoda: a hús puha, a szósz selymes, a zöldségek még roppannak egy kicsit.

Tálalás, ahogy a szíved diktálja

Frissen főtt basmati rizzsel, hogy magába szívja a szószt. Vagy quinoa, bulgur, kuszkusz. Vagy egyszerűen csak egy nagy tál zöld salátával, ha tényleg könnyű vacsorát szeretnél. Aki pedig krémesebbre vágyik, a legvégén keverjen bele egy-két kanál görög joghurtot – mennyei.

Titok, amit csak a profik ismernek

Ha tapadásmentes serpenyőt használsz, akár egy csepp olaj nélkül is elkészül. Ha van maradék zöldséged, nyugodtan dobd bele, ez a recept mindent elbír. És ha egyszerre dupla adagot készítesz, másnap ebédre csak fel kell melegíteni, még finomabb lesz.

25 perc, egy serpenyő, nulla macera, és kész az az étel, amitől mindenki azt kérdezi: „ezt tényleg te csináltad?”

Jó étvágyat, és élvezd azt a boldog sóhajt, amikor az utolsó falat is elfogyott.

Oszd meg ezt a cikket
A nevem Dóra Farkas, budapesti újságíró vagyok. Több mint tíz éve írok a modern életről, a kultúráról, a fenntarthatóságról és inspiráló történetekről. Célom, hogy a tényeket, az érzelmeket és a gyakorlati tanácsokat összekapcsolva segítsek tudatosabb és harmonikusabb életet élni.
Hozzászólás írása