A két készülék ugyanúgy ígéri a „dobd be és kész” életet, de teljesen máshogy teljesít. Egyik a ropogós vacsorák királya, a másik a lusta vasárnapok megmentője. Íme a tiszta, őszinte összehasonlítás – hogy végre tudd, melyikre van igazán szükséged.
Aërógriľ – a ropogós forradalom
Ez egy mini tornádó-sütő: 200 °C-os forró levegőt keringet őrült sebességgel, ezért minden ropogós lesz kívül, puha belül – olaj nélkül vagy csak egy kiskanálnyi zsiradékkal. Csirkeszárny, sült krumpli, bacon, zöldségchips, lazac, fagyasztott pizza, akár pirítós is – 10-20 perc alatt kész, mintha profi grillen sült volna.
Multikatls – a „bedobom és elfelejtem” csoda
Ez egy okos, zárt fazék, ami lassan vagy nyomás alatt főz. Reggel bedobálod a hozzávalókat, este kész a tökéletes marhapörkölt, tejberizs, csicseriborsó-ragu, leves, rizottó – olyan puha és szaftos, mintha 4 órán át a tűzhelyen állt volna.
Melyik mit tud jobban
Aërógriľben tökéletes minden, ami ropogós legyen – csirke, steak, zöldség, hal, nugget, akár pirított magvak. Multikatlsban tökéletes minden, ami szaftos és puha – raguk, levesek, pörköltök, kásák, joghurt, párolt ételek.
Gyorsaság – ki nyer?
Aërógriľ villámgyors – 10-20 perc, és kész a vacsora. Multikatls-skorkatla nyomás alatt veri – egy pörkölt 30-40 perc helyett 4 óra alatt készül el. De ha sima program, akkor a multikatls lassabb – a nyomás felépítése és leengedése is idő.
Tisztítás – a kényes pont
Aërógriľ kosara és rácsa gyakran csak kézzel mosható, és a zsír odaéghet. Multikatls edénye és fedele általában mosogatógépbe megy – 2 perc, és tiszta.
Melyiket válaszd
Válaszd az aërógriľt, ha imádod a ropogósat, de nem akarsz olajban tocsogni, gyors vacsorát akarsz 2-4 főre, gyakran eszel fagyasztott félkész termékeket, és van már jó fazekad és sütőd.
Válaszd a multikatlat, ha szereted az előre főzést, a „bedobom és elfelejtem” ételeket, nagy adagokat készítesz, leveseket, ragukat, tejberizst, joghurtot csinálsz gyakran, és fontos, hogy a tisztítás 2 perc legyen.
A végső verdikt
Ha csak egyet választhatsz – a multikatls többet tud, és több időt spórol hosszú távon. Ha már van jó sütőd, de gyors, ropogós vacsorákat akarsz – az aërógriľ a nyerő.
A legjobb konyhában mindkettő megfér – mert a ropogós csirke és a tökéletes marhapörkölt különböző dimenziók. De ha választanod kell, hallgass a gyomrodra – és a szívedre.

